Pionier in rechtsbijstand

Medewerker aan het woord: Karen Hendrickx

Bij D.A.S. Rechtsbijstand zijn 270 werknemers aan de slag. Wij laten er één aan het woord: Karen Hendrickx.

 

“There is no ‘I’ in team”

 

Dienst: Schade – team burgerlijke aansprakelijkheid & strafrechtelijke verdediging

Functie: Schadebeheerder

Leeftijd: 32 jaar

Aantal jaren bij D.A.S.: 3 jaar


Karen Hendrickx is een goedlachse schadebeheerder en werkt sinds januari 2018 bij ons. Ze zorgt samen met 162 collega’s van de schadedienst voor een kwaliteitsvol beheer van de schadedossiers. Daarnaast werkt ze ook mee aan de toekomst van de dienst binnen het project ‘New Claims’. Karen gaat graag uitdagingen aan en is benieuwd naar wat haar loopbaan bij D.A.S. voor haar nog in petto heeft.

Dag Karen, je bent de eerste schadebeheerder aan het woord op onze blog. Dat maakt ons blij want jullie dienst, de schadedienst, maakt maar liefst 62 % uit van het totaal aantal werknemers. Dat maakt jullie een zeer belangrijk onderdeel van het bedrijf natuurlijk.

Vertel eens, wie ben je?

Ik kan mezelf omschrijven als een zeer sociaal persoon: ik hou ervan om mensen rond me heen te hebben, dat geeft me veel energie. Dat is in coronatijd wel even anders natuurlijk, maar ik hou me nu dan ook, zoals velen, vooral bezig met wandelen, lopen, fietsen en natuurlijk... veel series kijken. 😊

Daarnaast ben ik een fervent basketbalspeelster. Na een carrière van 20 jaar basketbal, waarvan 10 jaar in 1e klasse, had ik mezelf voorgenomen om het basketbal volledig los te laten. Toch besloot ik na een jaar om me terug te engageren als jeugdcoach. Dit doe ik nu nog steeds met veel passie. Ik hou ervan mijn kennis en kunde door te geven aan de volgende generatie.

Ten slotte reis ik graag. Het liefst zo veel en zo ver mogelijk. Hoewel ik ook al op veel mooie plaatsen in Europa geweest ben!

Wat is jouw beste herinnering bij D.A.S.?

De manier waarop mijn collega’s mij ontvangen hebben op mijn eerste werkdag. Ik voelde me onmiddellijk thuis in het toenmalig team Buitenland. Ik heb veel mooie en leerrijke momenten beleefd op de Lloyd Georgelaan (het adres van ons vorige kantoor te Brussel, red.).  Zelfs na onze verhuis (naar ons nieuw kantoor te Brussel, red.) en de nieuwe structuur binnen de schadedienst, blijven ‘de girls’ van team buitenland mijn grootste steun en toeverlaat.

Je spreekt over een nieuwe structuur, leg eens uit.

Tot en met 2019 werden aangiftes op geografische basis behandeld. Onze juristen en schadebeheerders werkten dan ook per regionaal kantoor. Vanaf 2020 zijn we begonnen met een nieuwe structuur te implementeren. Zo werden de krachten en de expertise van de dossierbeheerders per landstaal gebundeld en ontstonden er dus twee taalgroepen met expertiseteams die supraregionaal werken. Op die manier moet er meer ruimte zijn voor kwalitatief en intellectueel werk en krijgt de klant juridische hulp van een expert in zijn/haar vakgebied.

En hoe heb jij dat ervaren?

2020 is voor velen geen gemakkelijk jaar geweest maar toch heeft D.A.S. het aangedurfd om de volledige schadedienst te reorganiseren. Na een moeizamere start kunnen we nu toch wel spreken van een succesvolle hervorming. Mijn huidig team (burgerlijke aansprakelijkheid & strafrechtelijke verdediging) kan ik omschrijven als een zeer enthousiast team waar collegialiteit steeds centraal staat. Mijn expertise in autodossiers in het buitenland is ook uitgebreid naar autodossiers in zowel binnen- als buitenland.

Wat was er voor jou nog anders dan anders in 2020?

2020 is voor mij ook een leerrijk jaar geweest: als lid van het project ‘New Claims’ (het project omtrent de nieuwe structuur van de schadedienst, red.) heb ik veel bijgeleerd over zowel de interne als externe aandachtspunten wat betreft nieuwe aangiftes. Ik ben D.A.S. heel dankbaar dat ik mocht deelnemen aan dit project. Het heeft me veel energie gegeven en ik heb mijn horizonten kunnen verleggen. Dankzij de harde inzet en goede sfeer in dit projectteam kon ik de pandemie even vergeten.

Fijn om te horen! Een ‘out-of-the-box’-vraag om ons gesprek af te sluiten: als je een dier zou moeten zijn, welk dier zou je dan zijn?

Een hertje. Ik ben een echte spring-in-‘t-veld en ben graag in een groep of team. Mijn motto is dan ook: “There is no ‘I’ in team”. Daarnaast vind ik het spannend om grote uitdagingen succesvol af te ronden (zoals een hert dat ontsnapt aan de aanval van een roofdier 😊).

Mooie vergelijking! Bedankt dat we jou beter mochten leren kennen, Karen!

 

Wil je net als Karen bij D.A.S. werken? Bekijk onze vacatures!

 

 

Onze laatste artikels

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze nuttige adviezen.

Waarom een volledige rechtsbijstand voor medische of paramedische dienstverleners belangrijk is
05/07/2021 15:11
Waarom een volledige rechtsbijstand voor medische of paramedische dienstverleners belangrijk is
Lees meer
D.A.S. Legal Advisors geven raad: mogen we alles zeggen op Facebook?
01/07/2021 11:36
D.A.S. Legal Advisors geven raad: mogen we alles zeggen op Facebook?
Lees meer
De nieuwe Indicatieve Tabel 2020 is er!
17/06/2021 12:30
De nieuwe Indicatieve Tabel 2020 is er!
Lees meer
4 tips om problemen te voorkomen bij het huren van een voertuig
20/05/2021 14:22
4 tips om problemen te voorkomen bij het huren van een voertuig
Lees meer