Pionier in rechtsbijstand

Medewerker aan het woord: Johannes Mellaerts

Bij D.A.S. Rechtsbijstand zijn 261 werknemers aan de slag. Wij laten er één aan het woord: Johannes Mellaerts


Dienst:
Finance          

Functie: Financial Controller 

Leeftijd: 29 jaar

Bij D.A.S. sinds: juni 2020

 

Johannes is 6 maanden geleden bij D.A.S. gestart als Financial controller. Daarnaast is hij onlangs ook kersverse papa geworden van een dochtertje. Samen met 5 andere collega’s zorgt Johannes ervoor dat de cijfers en de boekhouding bij D.A.S. tot in het detail kloppen.

 

Dag Johannes, bedankt om ons als ‘groentje’ bij D.A.S. te woord te willen staan. Financiën is een afdeling die zich voornamelijk achter de schermen afspeelt, dus we zijn blij jou beter te mogen leren kennen.

Vertel ons eens, wie is Johannes?


Ik zou mezelf omschrijven als een opgewekt persoon met een goed gevoel voor humor (hoewel mijn vriendin vindt van niet 😊).

Daarnaast hou ik van reizen, hoe verder hoe liever. Ik ga ook graag naar muziekoptredens en festivals. En tot slot, iets dat ik zeker niet mag vergeten, heb ik een grote passie voor voetbal.

En hoe ben je een half jaar geleden bij D.A.S. terecht gekomen?


Ik was nog niet actief op zoek naar een nieuwe job, maar ik had wel het gevoel dat ik wat op een plateau zat. Ik werd niet meer uitgedaagd en het werk was min of meer routine geworden. Ik wilde op termijn dus iets nieuws zoeken. Plots werd ik gecontacteerd door een recruitment bureau. De voorgestelde functie leek mij wel interessant, dus ik ben ik op gesprek gekomen. Alle gesprekken liepen goed, en zo zat ik hier plots.

Je bent “Financial Controller”, wat houdt dat in?


De taken binnen Finance zijn zeer gevarieerd. Wat voornamelijk van mij verwacht wordt, is het behandelen van transacties van onze beleggingsportefeuille, mee beheren van de budgetten en rapporteren van onze verwachte/werkelijke resultaten. Daarnaast komen er ook regelmatig ad hoc vragen binnen die behandeld moeten worden. Dat is het zo een beetje in een notendop.

Je bent aangenomen in juni 2020, in volle coronatijd… een nieuwe job aangaan op zo’n moment is moedig, zeker omdat sociaal contact met nieuwe collega’s niet vanzelfsprekend is. Hoe is dat voor jou verlopen? 


Van job veranderen in deze periode is zeker niet ideaal moet ik eerlijk bekennen. Eerst en vooral is het minder eenvoudig om opleidingen te volgen. Op afstand is dat niet hetzelfde als op kantoor. Het duurt iets langer heb ik de indruk om alles onder de knie te krijgen. Ook de afstand is groter als je iets moet vragen. Persoonlijk vind ik het makkelijker om naar iemand toe te stappen in plaats van te mailen of te bellen. Maar ik weet dat het voor veel mensen in deze situatie nog veel moeilijker is, dus ik ga zeker niet klagen. Ik ben nog steeds gelukkig met mijn keuze.

Dat is fijn om horen. En hoe heb je jouw traject tot nu toe ervaren? 


Ik kijk zeer positief terug op mijn eerste maanden. Mijn collega’s bij Finance hebben mij goed opgevangen en begeleid tijdens de eerste weken. Ondertussen kan ik al redelijk zelfstandig werken en voel ik mij echt deel van het team. Dat vind ik zeer belangrijk.

Dat is ook zo. Wat heb je van vorige (werk)ervaringen mee kunnen nemen naar je nieuwe functie?


Bij mijn vorige werkgever werkte ik ook al binnen Financiën, dus kende ik het reilen en zeilen binnen deze afdeling al een beetje. Ik werkte ook veel samen met de financial controllers van het bedrijf dus ik wist wel min of meer wat er van je verwacht wordt. Het was voor mij dus een logische volgende stap in mijn loopbaan en ik ben zeer dankbaar dat ik deze kans bij D.A.S. gekregen heb.

Wij zijn ook blij om jou bij ons te mogen verwelkomen Johannes, bedankt dat we jou beter mochten leren kennen!

 

Wil je net als Johannes bij D.A.S. werken? Bekijk onze vacatures!

 

Onze laatste artikels

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze nuttige adviezen.

Verzekerd in alle formules D.A.S.-Rechtsbijstand opgemaakt via de Legal Risk Calculator: de invordering van onbetwiste geldschulden bij een andere onderneming (B2B) via Go Solid.
27/04/2021 09:53
Verzekerd in alle formules D.A.S.-Rechtsbijstand opgemaakt via de Legal Risk Calculator: de invordering van onbetwiste geldschulden bij een andere onderneming (B2B) via Go Solid.
Lees meer
Medewerker aan het woord: David Claude
16/03/2021 09:27
Medewerker aan het woord: David Claude
Lees meer
Speed pedelecs en elektrische steps, hoe zit dat met de wetgeving?
10/03/2021 16:11
Speed pedelecs en elektrische steps, hoe zit dat met de wetgeving?
Lees meer
Waarom een aparte All Risk rechtsbijstand onmisbaar is voor uw voertuig en mobiliteit
18/02/2021 09:22
Waarom een aparte All Risk rechtsbijstand onmisbaar is voor uw voertuig en mobiliteit
Lees meer