Pionier in rechtsbijstand

Medewerker aan het woord: David Claude

Bij D.A.S. Rechtsbijstand zijn 270 werknemers aan de slag. Wij laten er één aan het woord: David Claude


"Het glas halfvol zien in plaats van half leeg

maakt het leven een stuk makkelijker"

 

Dienst: Sales

Functie: Area Manager

Leeftijd: 49 jaar

Aantal jaren bij D.A.S.: 13 jaar

David Claude is Area Manager bij D.A.S. Samen met zijn andere collega’s is hij een onmisbare schakel tussen het bedrijf en verzekeringsmakelaars.


Dag David, jij bent een van die collega's die vaker op de baan is dan op kantoor. We zijn dan ook benieuwd om te horen wat een Area Manager zoal doet. Kan je ons eerst meer over jezelf vertellen? 

Ik ben een sociaal persoon, vlot in de omgang en sta graag in contact met mensen, zowel in mijn privéleven als in mijn beroepsleven. Met elkaar discussiëren, debatten voeren en samen lachen is heel belangrijk voor mij. Ik hou van zaken delen: of het nu gaat over ideeën, een lekkere maaltijd of het delen van alle goede dingen die ons omringen.

Ik hou van kinds af aan ook van sport en volleybal, heb een passie voor muziek en breng graag mijn tijd door met vrienden en familie. 

Dat is een goede zaak voor iemand met een job waarin sociaal contact centraal staat. Vertel eens wat een Area Manager dagelijks doet bij ons.

Elke dag is een nieuwe uitdaging: de uitdaging om mijn makelaars en medewerkers goed bij te staan. Of het nu gaat om vragen in verband met onze producten of een verzoek om te helpen bij bepaalde schadedossiers, ik ondersteun hen graag en werk graag nauw met hen samen. 

En concreter, hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

De ene dag is de andere niet omdat ons takenpakket zo uiteenlopend is: bezoeken aan makelaars, telefonische contacten, teamvergaderingen, interacties met collega's, besprekingen van dossiers, opleidingen, analyses, administratieve taken… Er zijn veel zaken die onze dagen vorm geven.

Als Area Manager ben je vaak alleen onderweg. Voel je jou onderdeel van een team, ondanks dat jouw collega's in andere regio's werken?

Er wordt veel aandacht besteed aan dit gevoel van verbondenheid, niet alleen binnen de onderneming, maar ook binnen ons team van Area Managers: de wekelijkse vergaderingen maken regelmatige uitwisselingen en een positieve dynamiek mogelijk. Ik denk dat we hier veel energie en enthousiasme uit putten. 

Het is fijn om te horen dat er een gevoel van samenhorigheid is binnen het team, maar ook binnen het bedrijf. Hoe zie jij de toekomst van D.A.S.? 

Ik weet niet hoe ik de toekomst zie, maar ik kijk er wel naar uit. Dit is waarschijnlijk te danken aan alle positieve energie die bij D.A.S. circuleert. Er is een ongelooflijke dynamiek aanwezig binnen het bedrijf, die soms wat destabiliserend is, maar wel altijd constructief en ambitieus is. Ieder van ons wordt verzocht om te participeren, verantwoordelijk gesteld en gerespecteerd.  

Je werkt al 13 jaar bij D.A.S. Wat is de belangrijkste les die je uit uw ervaring hebt getrokken? 

Dat het glas halfvol zien in plaats van half leeg het leven een stuk makkelijker maakt.

Deze les heb ik heel vroeg geleerd, maar tussen iets leren en het in de praktijk brengen zit vaak nog wat tijd tussen. Sommigen zijn van nature enthousiast (soms om hun gebreken te verbergen…*lacht*), maar ook enthousiast worden is mogelijk. Het is een individueel traject dat doorzettingsvermogen en soms een beetje geluk vraagt.

Dit is een zeer mooie les. We eindigen met een vraag die moeilijk is voor veel mensen: hoe zou je jezelf in één woord omschrijven?

Welwillend

Wij denken dat je een waardevol lid van je team bent. Bedankt dat we jou beter mochten leren kennen, David!

 

Wil je net als David bij D.A.S. werken? Bekijk onze vacatures!

 

Onze laatste artikels

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze nuttige adviezen.

Waarom een volledige rechtsbijstand voor medische of paramedische dienstverleners belangrijk is
05/07/2021 15:11
Waarom een volledige rechtsbijstand voor medische of paramedische dienstverleners belangrijk is
Lees meer
D.A.S. Legal Advisors geven raad: mogen we alles zeggen op Facebook?
01/07/2021 11:36
D.A.S. Legal Advisors geven raad: mogen we alles zeggen op Facebook?
Lees meer
De nieuwe Indicatieve Tabel 2020 is er!
17/06/2021 12:30
De nieuwe Indicatieve Tabel 2020 is er!
Lees meer
4 tips om problemen te voorkomen bij het huren van een voertuig
20/05/2021 14:22
4 tips om problemen te voorkomen bij het huren van een voertuig
Lees meer